CERN Summer Student Programme 2023

• Aktuelles

Over a period of 8 to 13 weeks, students in the fields of Physics, Computer Science, Engineering and Mathematics will work on an advanced technical project in an experimental or engineering team. During this unique and exciting time, you can attend a series of lectures specially prepared for them where experts and scientists from around the world share their knowledge about a wide range of topics in the fields of theoretical and experimental particle physics, engineering and computing. Visits to the CERN facilities, as well as discussion sessions and workshops are also key features of the programme.

Requirements:
-    You are a Bachelor or Master student (not PhD) in Physics, Engineering, Computer Science or Mathematics and should have completed, by the European Summer 2023, at least three years of full-time studies at university level.
-    You will remain registered as a student during your stay at CERN. If they expect to graduate during European summer 2023 (as of May), they are also eligible to apply.
-    You have not worked at CERN before with any other status (Technical Student, Trainee, User or other status) for more than 3 months and have not been previously a Summer Student at CERN.
-    You have a good knowledge of English; knowledge of French would be an advantage.

Students of all nationalities can apply online until Monday, the 30th of January, 2023 at 12 noon CET: https://jobs.smartrecruiters.com/CERN/743999862723722-cern-summer-student-programme-2023-member-and-non-member-state-